Stoer en stedelijk. Dat is Schuyts Kwartier

Stoer en stedelijk, natuurinclusief en duurzaam, gezellig en levendig; het zijn de belangrijkste eigenschappen van Schuyts Kwartier, het nieuwste buurtje van Schuytgraaf. In Schuyts Kwartier krijgt de natuur alle ruimte en dat zorgt voor een gezonde en prettige leefomgeving voor mens en dier.

Illustratie schuytskwartier

Ontdek de
deelgebieden

Ontdek het diverse programma koop- en huurwoningen in Schuyts kwartier

Een dorpje

in de Betuwe

De velden 6 en 11 vormen samen Schuyts Kwartier. De velden hebben een langwerpige noord-zuidgerichte vorm die de overgang maakt van het centrumgebied van Schuytgraaf, met het winkelcentrum en het NS Station, naar het noordelijke, meer landschappelijke deel aan de uiterwaarden. Net als de andere velden in Schuytgraaf gaat ook Schuyts Kwartier op in het bestaande landschap als een dorpje in de Betuwe.

Leidraad

Ruimtelijk raamwerk

Voor Schuyts Kwartier heeft de gemeente Arnhem een helder ruimtelijk raamwerk opgesteld dat als leidraad fungeert voor de ontwikkeling van het buurtje en de woningen. Het geeft projectontwikkelaars duidelijke handvatten om samen een groene, stoere en stadse woonomgeving te realiseren, waarin natuurinclusiviteit en klimaatbestendigheid centraal staan.

Ruim 500 woningen

Programma

In Schuyts Kwartier is ruimte voor ruim 500 woningen waarvan meer dan 60% in het sociale segment. Er komen zowel huur- als koopwoningen in verschillende prijscategorieën: van rijwoning tot appartement en van tweekapper tot seniorenhofwoning. Jong en oud vinden hier straks een thuis in een gezellige buurt met volop groen.

Stoer en stedelijk

Architectuur

De woonsfeer van Schuyts Kwartier is stoer en stedelijk, passend bij de locatie van het buurtje, vlakbij het winkelcentrum en het NS Station. Met robuuste bouwblokken en de dynamische sfeer van wonen, werken en beleven in een levendige buurt.

Alle ruimte

Natuurinclusief

In Schuyts Kwartier krijgt de natuur alle ruimte en dat zorgt voor een gezonde en prettige leefomgeving voor mens en dier. Stedelijk groen zorgt voor verkoeling in de zomerhitte, zuivert de lucht en biedt volop ruimte aan vleermuis, gierzwaluw, egel, wilde bijen en vlinders. Juist dankzij deze bevolkingsgroepen komt Schuyts Kwartier pas écht tot leven.

We houden je op de hoogte!

Wil je niets missen? Meld je dan aan als belangstellende. We houden je graag op de hoogte.

Meld je hier aan!

Nieuw in Schuytgraaf 

Maak kennis met Schuyts Kwartier, het nieuwste buurtje in Schuytgraaf.
Blijf op de hoogte en meld je aan!

Aanmelden